De Bouwkroniek

De Bouwkroniek

Magazine drukken in één dag met vellen-offset? Daddy Kate slaagt erin voor De Bouwkroniek.

Wekelijkse rush voor een run van 2.000 exemplaren

Elke week opnieuw zit De Bouwkroniek op vrijdag in de bus bij zo’n 2.000 architectenbureaus en aannemingsbedrijven. Dankzij de actuele info in dit vakblad halen ze meer opdrachten binnen en blijven ze de concurrentie een stap voor. Maar hoe blijft De Bouwkroniek iedereen een stap voor? Door de snelle service van Daddy Kate.

Woensdag nog in pdf, donderdag al bij het verzendbedrijf

We spoelen even terug, naar woensdagvoormiddag. De drukklare bestanden, heet van de naald aangeleverd door De Bouwkroniek, stromen binnen in de drukkerij. Daddy Kate start meteen met de aanmaak van drukproeven en platen. Dag en nacht werken we door om het magazine te drukken en af te werken. Soms komen daar ook nog bijlagen bij die mee geïntegreerd moeten worden. De volgende middag al, donderdag vóór 15 uur, leveren we de complete oplage aan het verzendbedrijf.

Grenzeloze flexibiliteit

Een magazine drukken gebeurt vaak heel snel in rotatie-offset. Door de eerder beperkte oplage van 2.000 exemplaren kozen wij toch voor vellen-offset. Samen met de klant zijn we op zoek gegaan naar een optimale workflow om dit mogelijk te maken. De kaften en eventuele bijlagen voor het magazine drukken we bijvoorbeeld al eerder. Het weekblad heeft ook een vast volume van 96 pagina’s, zonder verrassingen. Bovendien levert De Bouwkroniek het materiaal altijd stipt op tijd aan, zodat wij de nodige tijdsloten kunnen reserveren op onze machines. Maar het is toch vooral het flexibel omschakelen van een twee- naar drieploegensysteem bij Daddy Kate dat de doorslag geeft.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer