Team leader evaluatie – (jan ’23)

Bij DADDY KATE worden alle teamleiders anoniem geëvalueerd door hun teamleden. Elk jaar stellen we dezelfde 40 vragen en meten we of er vooruitgang wordt geboekt of niet. Het is geen examen, maar een manier om een gesprek op gang te brengen over het functioneren van de teamleider.

De laatste vraag is: “Over het algemeen ben ik zeer tevreden over mijn teamleider.” In januari 2023 behaalden onze teamleiders een gemiddelde score van 8,2 op 10, een fantastisch resultaat! Evalueren de teamleiders ook hun teamleden? Nee, want wij vinden dat een teamleider voortdurend directe feedback moet geven.

Vorig jaar deden we een nieuw experiment: we vroegen alle leden van een team om elkaar te evalueren. De meesten voelden zich daar niet prettig bij, dus hebben ze de evaluatie niet afgemaakt. Wij besloten hun oordeel te volgen, het heeft geen zin aan te dringen als een meerderheid het niet goed vindt.

Zo leren we in alle openheid, met vallen en opstaan, in hoeverre we onze werknemers kunnen betrekken bij het algemene beleid van ons bedrijf. Soms lukt dat, soms moeten we een stapje terug doen. Maar ach, zo is het leven! 😉

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer