Een horizon van 100 jaar: over onze radicale langetermijnvisie (jul ’22)

Binnen 100 jaar willen we er nog altijd staan als onafhankelijk familiebedrijf. Ambitieus? Misschien. Maar je zou het ook een radicale langetermijnvisie kunnen noemen. Een visie die niet zozeer focust op omzet, groei of winst op korte termijn, maar wel op het creëren van een sterk bedrijf dat nog decennialang een betekenisvolle rol kan blijven spelen. Dat is onze drijfveer, niet meer of niet minder.

Een eerste voorwaarde om een dergelijke ambitie hard te kunnen maken, is een stabiel aandeelhouderschap. Concreet betekent dit dat we niet uitkijken naar de verkoop van het bedrijf of de instap van een sectorgenoot of investeringsmaatschappij. We durven het zwart op wit poneren: Daddy Kate staat niet te koop. In onze wens om 100% onafhankelijk te blijven, zit de wil om ons eigen(zinnige), unieke verhaal te schrijven. Het wil ook zeggen dat Daddy Kate zich over de verschillende generaties heen moet kunnen blijven ontwikkelen. Daarom betrekken we ook nu al stelselmatig de 3de generatie, ook al heeft de 2de generatie nog enkele decennia voor de boeg.

Daarnaast proberen we alle medewerkers zoveel mogelijk te betrekken bij de bedrijfsvoering. Of het nu gaat over de dagelijkse werking, het aanwerven van nieuwe collega’s of de investering in een nieuwe machine, elke beslissing wordt genomen in overleg met alle betrokkenen. We streven naar maximale autonomie en medezeggenschap, en minimale overhead- en managementfuncties. Daartoe is ook onze huidige grootte van ongeveer 100 medewerkers ideaal. Iedereen kent elkaar, we kunnen kort op de bal spelen en een familiale sfeer behouden. In een bedrijf met bv. 300 medewerkers is dat veel moeilijker, dus we geloven niet dat daar onze toekomst ligt. Maar we sluiten niets uit, zolang het binnen onze langetermijnvisie past.

En dat is uiteindelijk ook in het belang van onze klanten. Als duurzame one-stop-shop-partner wil Daddy Kate zo kort mogelijk bij hun wensen en noden staan, zodat we hen maximaal kunnen ontzorgen bij al hun drukwerkbehoeften. Daarom hebben we ons naast de klassieke offset-technologie ook verregaand ontwikkeld op gebied van digital en large format printing. Maar ontzorgen doe je natuurlijk niet alleen met technologie, maar ook met een uitstekende service. Voor vele drukkerijen is het heiligschennis om de persen stil te leggen en er een dringende opdracht tussen te nemen. Totaal ineffici.nt. Maar bij Daddy Kate doen we het met de glimlach, omdat onze klanten altijd op de eerste plaats komen. Daar sluiten we geen compromissen over. Nog in geen 100 jaar.

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer