Derde-generatiedag 2021: verslag (jul ’21)

Stoer poserend voor de lens. Of met een gekke bek. Ze hadden er duidelijk zin. Met ‘ze’ hebben we het over Mats, Ella, Amber, Ise en Stan. De vijf oudste Claes-telgen van de derde generatie.

Donderdag 1 juli 2021. De eerste dag van de zomervakantie. Al deed het grijze wolkendek anders vermoeden. Maar daar leken Mats, Ella, Amber, Ise en Stan zich maar weinig van aan te trekken. Hun vrolijke en uitbundige geschater voor de ingang zorgt meteen voor plaatselijke opklaringen boven de DADDY KATE-gebouwen in Sint-Pieters-Leeuw. Na een ontspannen fotoshoot werd het vijftal verwacht bij Marc Mombaerts. Als docent grafische communicatie en onafhankelijk grafisch deskundige was hij de meest geknipte persoon om de aftrap te geven voor deze derde-generatiedag. Zo hadden ze het over de toekomst van print. Hoe ecologisch is dat allemaal? Is het mogelijk dat drukken overbodig wordt? Waar vind je allemaal drukwerk in het dagelijkse leven?

Na een spervuur van vragen – uit beide richtingen – splitste het jeugdige gezelschap zich op in twee teams. De jongens versus de meisjes. Ze kregen een hele dag de tijd om tal van zoek- en doe-opdrachten tot een goed einde te brengen.

WIE ZOEKT DIE VINDT

Als opwarmertje werden ze de productiehal ingestuurd met een bundel foto’s. Waren ze opmerkzaam genoeg om alle details terug te vinden, net als de goed verstopte enveloppen met daarin een vraag of tip, die hen later die dag nog van pas kon komen?

LET’S DO THIS

Na de fotozoektocht was het tijd voor enkele doe-opdrachten. Zo moesten de speurneuzen bijvoorbeeld op zoek naar de medewerker met het meeste tattoos, of even hun hersenen pijnigen (en dat op de eerste vakantiedag!) met theorievragen of over een klein raadseltje. Wie denkt even mee?

TUSSENDOORTJES

Tussen de opdrachten door zorgden enkele leuke, gepersonaliseerde productieorders voor de nodige afwisseling. Op die manier kregen de kinderen op een interactieve manier voeling met enkele stappen in het uitgebreide productieproces. Zo rolde er een mapje en grote rechtopstaande panelen van de persen, met daarop hun idool. Of stickers met de groepsfoto die ze ‘s ochtends hadden genomen.

DE SLIMSTE GENERATIE

Om een leerrijke maar vooral leuke dag af te sluiten, schoven de teams aan tafel voor een spelletje ‘De slimste DK-generatie ter wereld’. Een laatste kans om het puntentotaal nog wat op te krikken. Benieuwd naar het resultaat? Wel… het was nipt, maar de meisjes haalden het uiteindelijk met amper enkele punten van de jongens. Proficiat! Ze wonnen (net als de jongens trouwens) een snoepdoosje om duimen en vingers bij af te likken, maar misschien nog eerder kennis, ervaring en hopelijk veel goesting om er binnen enkele jaren met z’n achten in te vliegen. Inderdaad: met acht – dat lees je goed – want op diezelfde eerste vakantiedag zag ook Coco, de jongste Claes-telg, het levenslicht.

Bedankt aan iedereen die meehielp om van deze derde-generatiedag een succes te maken!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer