‘De mens achter de ondernemer – Thijs Claes van Daddy Kate’ – Voka (nov ’22)

24/11/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka – KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Thijs Claes in de kijker, CEO van drukkerij Daddy Kate.

1.    Welk boek zou op school verplichte lectuur moeten zijn?

“Factfullness van Hans Rosling. De ondertitel zegt genoeg: ’10 redenen waarom we een verkeerd beeld van de wereld hebben en waarom het beter gaat dan je denkt.’ Hij slaagt erin erg bevattelijk uit te leggen dat onze wereld er veel beter voor staat dan we denken. Het baseert zich op feiten in plaats van intuïtie en vooroordelen en heeft alvast mijn kijk op de wereld compleet veranderd.”

2.    Hoe motiveer jij je team?

“Niet! Het klinkt misschien raar, maar het ik ervaar het niet als mijn taak om mensen te motiveren. Als leidinggevende vind ik het wel je taak om alle obstakels weg te nemen die mensen kunnen demotiveren, zoals bv. 1 maand moeten wachten op de goedkeuring om gereedschap te mogen kopen. Geef gewoon de credit card van het bedrijf aan de medewerker in kwestie en laat het hem kopen, punt. Als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn en je biedt hen een dergelijke omgeving, gaat de rest vanzelf.”

3.    Wie zou je graag in persoon ontmoeten? Wat zou je willen weten?

“Ricardo Semler, die mij met zijn ‘radicale’ ideeën enorm geïnspireerd heeft. Net als ik heeft hij het bedrijf van zijn vader overgenomen en nadien voor een cultuuromslag gezorgd. Maar tegelijk lijkt zijn persoonlijk karakter in strijd te zijn met de idealen die hij nastreeft. Ik zou wel eens willen weten hoe hij daar zelf naar kijkt.”

4.    Als tijd en budget geen issue zouden zijn, hoe zou je het liefst je dagen vullen?

“Zo gevarieerd mogelijk. Een combinatie van sport, mij een paar uur ongestoord in een boek kunnen verliezen, en met mijn vrienden op stap kunnen gaan tot in de vroege uurtjes.” (lacht)

 

Het klinkt misschien raar, maar het ik ervaar het niet als mijn taak om medewerkers te motiveren.

Daddy Kate is een drukkerij uit Sint-Pieters-Leeuw dat ook in Frankrijk actief is. Het familiebedrijf werd opgericht door Guido Claes, vader van huidig CEO Thijs. In 2016 werd Thijs uitgeroepen tot Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar omwille van zijn ongebreideld enthousiasme en ondernemerschap.

 

Bron: https://www.voka.be/nieuws/de-mens-achter-de-ondernemer-thijs-claes-van-daddy-kate

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer