‘Daddy Kate neemt drukkerij DV3 uit Overijse over’ – Grafisch Nieuws (mei ’21)

Met de overname van drukkerij DV3 in Overijse is DaddyKate, de grafische groep van de familie Claes, toe aan zijn vierde overname in nog geen twee jaar tijd. Volgens Thijs Claes, de CEO van Daddy Kate, zal deze overname op jaarbasis voor ongeveer twee miljoen euro extra omzet zorgen.

Elke crisis biedt opportuniteiten”, zegt Thijs Claes, de CEO van Daddy Kate in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. De familiale grafische groep is niet stilgevallen tijdens de coronacrisis. Thijs blikt tevreden terug op het coronajaar 2020. “De maand april was onze slechtste maand, de omzet daalde met vijftig procent in vergelijking met april 2019. Op jaarbasis hebben we de schade kunnen beperken tot een omzetdaling van vijf procent. Zonder de extra omzet van onze overnames in Frankrijk hadden we een krimp van twaalf procent geïncasseerd.”

Dankzij de tijdelijke werkloosheid waren de kosten onder controle en kon 2020 met winst worden afgesloten. De geconsolideerde omzet voor 2020 bedraagt 23 miljoen euro. De groep telt 125 medewerkers.

OVERNAMES IN BINNEN- EN BUITENLAND

Sinds juli 2019 zet Daddy Kate voet aan de grond in Noord-Frankrijk met de overname van Becquart Impressions in Tourcoing. In 2020 volgden nog twee Franse overnames: Imprimerie Dumoulin in Libercourt en Carte Blanche in Neuville-en-Ferrain. “Het zijn drie succesvolle overnames. Ze worden in het najaar gefusioneerd tot één bedrijf Daddy Kate France in Libercourt”, stelt Thijs Claes. De familiale CEO verwacht dat de Franse tak een omzet zal draaien van 7 à 8 miljoen euro. Het team in Libercourt telt 25 medewerkers. Het drukwerk gebeurt in Sint-Pieters-Leeuw, de afwerking in Noord-Frankrijk.

Ook in eigen land blijft Thijs Claes speuren naar overnames. “Om te groeien in een krimpende markt moet je blijven kijken naar overnames”, zegt hij. In april nam Daddy Kate drukkerij DV3 uit Overijse over. DV3 was het bedrijf van Erik De Coster, Tanja De Page en Joris Van Coetsem. De drukkerij werd in 1967 opgericht door Felix De Coster, de vader van Erik, die de zaak overnam in 1992. Joris Van Coetsem kwam in het bedrijf in 2001.

“DV3 is gespecialiseerd in high-end drukwerk, er werken vijftien mensen. De vestiging in Overijse wordt eind september gesloten en de meeste mensen die willen, kunnen in Sint-Pieters-Leeuw aan de slag. Met deze overname verwachten we een extra omzet van twee miljoen euro te realiseren op jaarbasis”, zegt Thijs Claes.

VIER MILJOEN EURO AAN INVESTERINGEN

Ook het investeringsritme van Daddy Kate blijft op niveau. Dit jaar investeert het bedrijf zo’n vier miljoen euro in nieuwe machines. Eind vorig jaar werd een digitale pers HP Indigo 7eco geïnstalleerd. Dit voorjaar werd er plaats gemaakt voor een nieuwe Heidelberg achtkleuren offsetpers (XL106-8) en een Agfa Tauro hybride vlakbedprinter. “Sinds de zomer van 2018 hebben we bij Daddy Kate al voor ongeveer zeven miljoen euro geïnvesteerd”, weet Thijs Claes. Daddy Kate zet in op diversificatie en is actief in offset (60 procent van de omzet), digitaal drukwerk (30 procent) en large format printing (10 procent).

Bron: https://grafisch-nieuws.knack.be/grafisch-nieuws/daddy-kate-neemt-drukkerij-dv3-uit-overijse-over/article-normal-1737935.html

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer