‘Daddy Kate Group investeert in Publi-FDM’ (feb ’23)

Participatie moet duurzame groeiambities specialist in visuele communicatie kracht bijzetten 

Sint-Pieters-Leeuw/Sint-Lievens-Houtem, 6 februari 2023.  Investeringsmaatschappij Daddy Kate Group zet mee haar schouders onder de duurzame groeiambities van Publi-FDM, de Oost-Vlaamse specialist in visuele communicatie en printen op groot formaat. Zo vindt Publi-FDM aansluiting bij een groep van complementaire kmo’s actief in de grafische industrie en de communicatiesector. Zij bundelen de krachten om hun klanten een totaaloplossing en vlekkeloze service te bieden voor alle drukwerk, visuele en digitale communicatie.

Daddy Kate Group is de investeringsmaatschappij van de familie Claes uit Sint-Pieters-Leeuw. Sinds 2017 bouwen zij aan een netwerk van complementaire bedrijven in de grafische industrie en de communicatiesector. Hun ambitie? De slagkracht van die bedrijven combineren met respect voor de eigenheid en het familiale karakter van elk bedrijf apart. De groep is actief in België en Frankrijk en telt nu 5 bedrijven en 250 medewerkers. Samen draaien ze een geconsolideerde jaaromzet van 50 miljoen euro.

Voor Thijs Claes, CEO van Daddy Kate Group, biedt de instap in Publi-FDM heel wat voordelen voor de groep en haar klanten: ‘Met Franky De Meyer en zijn team aan boord versterken we onze knowhow en dienstverlening in visuele communicatie aanzienlijk. Dat is uiteraard in het voordeel van onze bestaande klanten. Bovendien hebben we vandaag amper klanten gemeenschappelijk. Dat creëert dan weer kansen voor de andere bedrijven in de groep én de klanten van Publi-FDM.

Thijs Claes (links) en Franky De Meyer

Publi-FDM werd opgericht in 2015 en telt vandaag 35 medewerkers en meer dan 4.000 klanten. Ook de populaire grafische webshops ReclameOnline.be en PrintingStore.eu maken deel uit van het bedrijf. In 2022 haalden de verschillende bedrijven onder de Publi-FDM-vlag samen een omzet van 6 miljoen euro.

Zaakvoerder Franky De Meyer gaat prat op de duurzame aanpak van zijn bedrijf, zowel wat de manier van werken betreft als in de omgang met medewerkers. Zo biedt Publi-FDM klanten onder meer een volledig circulair proces aan, waarbij bedrukt textiel en panelen na gebruik worden gerecycleerd. Het bedrijf investeert daarnaast veel tijd en middelen in het welzijn en de permanente opleiding van haar medewerkers.

De Meyer blijft op post als zaakvoerder van Publi-FDM. Hij kijkt uit naar de samenwerking: ‘Niets verandert, alles wordt anders. Daddy Kate Group laat zich niet leiden door louter financiële motieven. Ze hechten veel belang aan de eigenheid en dynamiek van elk van de bedrijven in de groep. Ze bieden ons strategisch advies en financiële ondersteuning, maar evengoed de nodige autonomie om de zaken aan te pakken naar eigen inzicht. Die visie onderschrijf ik graag.’

Bron: Daddy_Kate_Group_investeert_in_Publi-FDM

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer