Winnaar Middelgrote bedrijven: Daddy Kate

Winnaar Middelgrote bedrijven: Daddy Kate

“Eerste jaar was hectisch”

Daddy Kate is het verhaal van enkele succesvolle ondernemers in een sector die de jongste decennia een belangrijke consolidatiegolf kende.

Na verschillende overnames integreerde de familiale drukkerij Claes Printing uit Sint Pieters Leeuw in 2014 ook Roels Printing in de groep, een Lierse drukkerij die oprichter Guido Claes in 1996 had opgekocht. Een jaar later ging Claes Roels samen met het communicatiebureau The Factory Brussels uit Jette. Het nieuwe bedrijf werd Daddy Kate gedoopt en boekte in zijn eerste jaar met 130 medewerkers een omzet van iets meer dan 24 miljoen euro. De aandelen zitten gelijk verdeeld onder de familie Claes en Geraerts (The Factory Brussels). “Ons eerste jaar in de fusie was hectisch. We hebben ons moeten concentreren op het stroomlijnen van de organisatie.”, vertelt CEO Thijs Claes.

Daddy Kate heeft onder meer de vestiging in Lier gesloten, het gebouw verkocht en het personeel en de machines verhuisd naar Jette en Sint Pieters Leeuw. De bedoeling is vanaf het voorjaar van 2017 alle activiteiten te centraliseren in een nieuwbouw in de buurt van Jette. Door samen te gaan met The Factory Brussels, stelde het bedrijf communicatie centraal, zonder de drukactiviteiten af te bouwen. Daddy Kate wil ook verder inzetten op de logistieke dienstverlening. “We worden nog geregeld gecontacteerd voor overnames, maar nu ligt de focus nog even bij de verhuis en de interne consolidatie. De kans dat we daarna weer naar opportuniteiten kijken is groot, maar dat zal niet voor 2016 zijn”, aldus nog Thijs Claes.

Bron: Trends magazine 4/02/2016

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer