DV3: onze 4de overname op minder dan 2 jaar tijd (mei ’22)

De voorbije jaren nam DADDY KATE maar liefst vier drukkerijen over. Eentje in België. Drie in Frankrijk. Wie waren ze? Wat deden ze? Maar vooral wie zijn ze vandaag …en morgen? Vandaag de vierde en laatste ‘VOOR & NA’: DV3 (april 2021).

VOOR

Bij DV3 rolde vooral high-end drukwerk van de persen met tal van klanten in de farmaceutische en automobielsector. De letters D en V staan voor Erik De Coster en Joris Vancoetsem, samen met Tanja De Page (Eriks vrouw) de eigenaars van DV3. In 2001 hebben ze samen het bedrijf opgericht. De 3 refereert dan weer naar drie drukkerijen waarmee DV3 nauw samenwerkte voor ze investeerden in meer en grotere machines.

“De overname was een bewuste keuze”, aldus Erik. “In een sterk concurrentiële markt heb je twee keuzes: zelf overnemen om te kunnen groeien of overgenomen worden. Aangezien er niet echt opvolging klaarstond, kozen we voor het laatste. DADDY KATE was geen onbekende voor ons, aangezien Tanja er nog werkte in de jaren ’90. Al vanaf de eerste gesprekken voelden we een klik. We delen bijvoorbeeld eenzelfde visie op vlak van service. Ook de transparantie gedurende het hele overnameproces kon ik enorm op prijs stellen.”

NA

“We zijn vandaag een jaar verder”, vertelt Joris. “Eerlijk? Dat was best een pittig jaar. In september 2021 werd onze vestiging in Overijse definitief gesloten. Bijna alle 15 medewerkers kregen de kans om bij DADDY KATE in Sint-Pieters-Leeuw aan de slag te gaan. Sommige hebben dat gedaan. Anderen niet. Vaak omwille van de afstand. Dat was heel jammer, maar alle begrip natuurlijk.”

“Toegegeven: de mensen die mee de stap waagden, waaronder Tanja en ikzelf, hebben wel even moeten wennen aan de nieuwe manier van werken”, gaat Joris verder. “Je moet weten: DV3 rustte op een kleine structuur. Daarmee trokken we vooral bedrijven aan die op zoek waren naar hoogstaande kwaliteit en een verregaande service. Iedereen kende iedereen en er was veel ruimte voor (very)lastminute aanpassingen. De workflow verliep iets losser en vaak minder gedetailleerd. Maar het werkte wel. Zowel voor ons als onze klanten. Nu we deel uitmaken van de grote DADDY KATE-familie is het vanzelfsprekend dat alles veel gestructureerder verloopt. In het begin was dat even zweten, maar ondertussen heeft iedereen zijn draai gevonden. Ook de klanten.”

TOEKOMST

Volgens Joris merkten de DV3-klanten al snel dat er veel meer mogelijkheden zijn dan vroeger: “En ondertussen krijgen ze dezelfde persoonlijke service als weleer. Win-win. Daardoor zijn ze ons ook trouw gebleven, denk ik. Dat stelt gerust en geeft vertrouwen voor de toekomst. Want nu de opvolging van die klanten goed loopt, is er opnieuw tijd om op prospectie te gaan.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer