Imprimerie Dumoulin: onze 2de overname in Frankrijk (maa ’22)

De voorbije jaren nam DADDY KATE maar liefst vier drukkerijen over. Drie in Frankrijk. Eentje in België. Wie waren ze? Wat deden ze? Maar vooral wie zijn ze vandaag … en morgen? Hierbij de ‘VOOR & NA’ van onze 2de overname: Imprimerie Dumoulin (oktober 2020).

VOOR

“De passie voor drukwerk heb ik geërfd van mijn vader”, begint Didier Dumoulin. Hij kwam begin jaren ’70 terecht in een oude drukkerij waar hij de kneepjes van het vak leerde kennen. Tien jaar later kreeg hij de kans om het bedrijf over te nemen. Hij twijfelde geen seconde.” Zo begint het verhaal van Imprimerie Dumoulin. Nadat Didier eind jaren ’90 de leiding overnam liet hij de omzet van de drukkerij groeien tot bijna € 5 miljoen per jaar, met klanten als Franse textielgiganten Kiabi, Promod en Camaïeu.

“De opdrachten werden groter”, gaat Didier verder. “Dat stemde tot nadenken. Ik wilde sterker zijn, meer doorwegen op de markt. Het idee van een overname speelde dus al van lang voor we in financieel nauwe schoentjes kwamen te zitten. Maar ik denk dat ik er pas klaar voor was in 2019, toen één van onze leveranciers over Daddy Kate vertelde. Ik gaf intuïtief aan interesse te hebben en zo ging de bal aan het rollen. Eigenlijk was ik vanaf onze eerste ontmoeting al overtuigd, al moet ik toegeven dat mijn bezoek aan het innovatieve machinepark van Daddy Kate me helemaal over de streep trok. Indrukwekkend!”

NA

“Ik ben altijd open en eerlijk geweest naar mijn medewerkers toe over de moeilijkheden die ik ervaarde, net als over de opportuniteit om overgenomen te worden door Daddy Kate”, zegt Didier. “Ik was ervan overtuigd dat Daddy Kate ons de nodige dynamiek kon bijbrengen. Vooral op commercieel niveau. Zo vertelde ik het ook aan mijn team, dat vrij snel meeging in het verhaal. Ik heb gelijk gekregen. Dankzij Daddy Kate staan we sterker. We kunnen klanten een veel uitgebreider gamma aanbieden, maar ook op economisch vlak zijn we opnieuw relevant. Daarenboven is de continuïteit naar de klant toe nooit in het gedrang gekomen. Ik kan niets meer zeggen dan dat alles vlot verlopen is, zowel voor mezelf, de klanten als mijn personeel.”

TOEKOMST

“Ik hoop dat er binnenkort meer tijd vrijkomt om me te blijven ontwikkelen”, zegt Didier. “Zowel op commercieel als op technisch niveau. Kennis over de nieuwste technieken is een must als we naar de klant trekken. Daarnaast blijft het ook belangrijk dat we ons commercieel (nog) beter oriënteren, dat we onze bijzonderheden duidelijk in de markt zetten. Blijven vooruitkijken is de boodschap.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer