Carte Blanche: onze 3de overname in Frankrijk (apr ’22)

De voorbije jaren nam DADDY KATE maar liefst vier drukkerijen over. Drie in Frankrijk. Eentje in België. Wie waren ze? Wat deden ze? Maar vooral wie zijn ze vandaag … en morgen? Vandaag de ‘VOOR & NA’ van onze 3de overname: Carte Blanche (december 2020).

VOOR

Ook Carte Blanche was een echt familiebedrijf, opgericht in 1990 door de vader van Vincent Catteau. De drukkerij kon zich in die tijd vrij snel op de kaart zetten door klanten als het befaamde Franse postorderbedrijf La Redoute en DMC, één van de grootste Europese textiel- en industriegroepen. Vincent vervoegde het bedrijf in 1997 als vertegenwoordiger en nam in 2004 de leiding over. Hij loodste de drukkerij een nieuw digitaal tijdperk in. “Dankzij digitale druktechnieken konden we de waaier aan mogelijkheden op het vlak van POS-materiaal, wat door de samenwerking met La Redoute een beetje onze specialiteit was geworden, aanzienlijk uitbreiden”, aldus Vincent.

“Op een bepaald moment kwam het tot een breuk tussen de andere familiale aandeelhouders en mezelf, met grote gevolgen voor de drukkerij en haar werking”, gaat Vincent verder. “Dat maakte het verhaal van de overname bijzonder ingewikkeld. Helaas. De eerste contacten met Daddy Kate waren er al in 2019. Ik was toen al heel erg onder de indruk van hun technologie en de machines. Maar door de familiale strubbelingen konden we pas in mei 2020 verder praten. Dat heb ik ook gedaan, net als met twee andere bedrijven waarmee ik al 30 jaar samenwerkte. Toch koos ik resoluut voor Daddy Kate. Ik stelde vooral hun menselijke aanpak – niet te pusherig – erg op prijs.”

NA

“Ik voel dat er oprecht naar ons geluisterd is”, zegt Vincent. “Het was evident dat het drukwerk in België zou gebeuren en wij voornamelijk voor de afwerking zouden instaan, maar toch was ik bezorgd dat het ontbreken van een Epson SureColor onze productie zou benadelen. Bruno Vanderschelde (verantwoordelijke Daddy Kate France, n.v.d.r.) luisterde naar mijn argumenten en liet het toestel overbrengen naar Libercourt. En dat bleek de juiste keuze.”

“Uiteraard voelde het wat vreemd toen het kleine Carte Blanche opging in die grotere structuur met een totaal andere managementaanpak”, gaat Vincent verder. “Al kan ik Daddy Kate alleen maar lof toezwaaien. De integratie van Becquart Impressions, Imprimerie Dumoulin en Carte Blanche op één locatie was een goede zet. De kruisbestuiving tussen onze drie teams zorgde al snel voor groei. Samen staan we sterker. Vandaag heb ik zelf een paar klanten die ik vroeger nooit had kunnen benaderen.”

TOEKOMST

“Momenteel beheren Laurent, Didier en ik nog elk onze klantenportefeuilles van weleer”, vertelt Vincent. “Dat was nodig voor de continuïteit. Maar die commerciële continuïteit moet verzekerd blijven, ook als wij morgen een punt achter onze carrière zetten. Ook al waren we gisteren nog concurrenten, het wordt nu nog belangrijker om écht samen te werken als één bedrijf. Zo trokken we al een paar keer samen naar klanten. Iets wat we meer moeten gaan doen in de toekomst. Onze knowhow en expertise delen met elkaar wordt aandachtspunt nummer één, net als de versterking van het verkoopteam.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer