Becquart Impressions: onze 1ste overname in Frankrijk (feb ’22)

De voorbije jaren nam DADDY KATE maar liefst vier drukkerijen over. Drie in Frankrijk. Eentje in België. Wie waren ze? Wat deden ze? Maar vooral wie zijn ze vandaag … en morgen? Vandaag leest u met Becquart Impressions de eerste van 4 afleveringen ‘VOOR & NA’!

VOOR

Begin jaren ’90 richtte Laurent Becquart, samen met zijn vrouw, Becquart Impressions op. Het op en top familiebedrijf groeit uit tot een betrouwbare partner voor hoogkwalitatief drukwerk, met ongeveer 30 gepassioneerde medewerkers in dienst. Door enkele slimme overnames kreeg Becquart al snel voet aan wal bij grotere spelers zoals kledingketen Pimkie en hypermarktconcern Auchan. In 2012 namen ze nog drukkerij Société d’Impression de La Lys over, gespecialiseerd in het drukken van administratieve documenten.

“Bijna 30 jaar stak ik hart en ziel in ons familiebedrijf. Dan wil je niet dat het zomaar stopt”, vertelt Laurent. “Ik begon met mensen te praten over mijn plannen om de drukkerij over te laten, en dan vooral over de manier waarop. Ik had wel enkele ideeën over hoe ik mijn carrière wilde beëindigen. Ik ben toen benaderd geweest door twee Belgische bedrijven, waaronder ook DADDY KATE. Dan was het voor mij gewoon een kwestie van luisteren en aanvoelen. Uiteraard spelen cijfertjes en tabellen een rol, maar uiteindelijk is het een beetje zoals in de liefde … Het is vaak een knipoog, een glimlach of een emotie die hét verschil maakt. Zo was het ook voor Becquart Impressions en DADDY KATE. Er was een klik.”

NA

Flexibiliteit. Dat is het eerste woord dat Laurent na meer dan een jaar nauw samenwerken meteen te binnen schiet. “En dat in beide richtingen. Er is veel geluisterd naar ons. DADDY KATE is misschien groot, maar ze zijn niet blind voor de suggesties en verwachtingen van bedrijven die in een andere league spelen. Toegegeven, dat verschil in grootte zorgde voor de nodige angst bij het personeel en mezelf. Logisch. Al is er bij mijn weten nooit sprake geweest van een machtsconflict. Het hele overnameproces verliep op een heel serene en menselijke manier.”

TOEKOMST

“Het onderscheid tussen de vestigingen Frankrijk en België zie ik op korte termijn volledig wegebben”, voorspelt Laurent. “Misschien is dat zelfs nu al het geval. Er waren in het begin enkele klanten die zich zorgen maakten over de afstand, maar ondertussen zijn ook deze enkelingen helemaal mee in het Belgische verhaal. Ze hebben snel ingezien dat onze vestigingen op amper 100 km van elkaar liggen. Parijs is verder.”

“DADDY KATE blijft innoveren, investeren en natuurlijk ook groeien”, sluit Laurent af. “Daar deel van uitmaken voelt goed, al mogen deze zaken nooit ten koste gaan van Moeder Natuur. Dat wordt dé uitdaging voor de toekomst.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer