Booking.com

Booking.com

Jaarlijks krijgen 1.200.000 hotels en B&B’s wereldwijd een gepersonaliseerd certificaat met hun gastenscore

Omvangrijk en complex print- en verzendproces

Wanneer u via Booking.com een verblijf boekt, krijgt u nadien de gelegenheid om een score toe te kennen aan dat hotel of die B&B. Een hoteluitbater die gemiddeld minstens 8/10 haalt, krijgt van Booking.com een gepersonaliseerd certificaat en brief toegestuurd. Jaarlijks gaat het om ca. 1.200.000 etablissementen, verspreid over de hele wereld. Hoe organiseer je zo’n omvangrijk en complex print- en verzendproces? Met de 5-sterrenservice van Daddy Kate, een expert in de personalisatie van drukwerk.

Combinatie van digitaal en offset

Elk certificaat vermeldt de score in een gouden bol, de naam van de verblijfplaats en het jaartal. Dat certificaat gaat samen met een algemene begeleidende brief in een kartonnen envelop, met daarop een gepersonaliseerde adressticker. De certificaten en stickers worden digitaal geprint, de brieven in offset. Dat vergt een nauwkeurige programmering en opvolging, omdat alles in precies dezelfde volgorde moet blijven voor een handmatige invoer in de enveloppen.

Personalisatie drukwerk in 40 talen

Daar komt nog bij dat de certificaten en brieven in meer dan 40 talen zijn opgesteld, gebruik makend van verschillende alfabetten. Dat is een van de redenen waarom we de verzendpakketten in batches per land produceren. We noemen het onze ‘reis rond de wereld in 80 dagen’.