5 tips om drukwerk goedkoper en efficiënter van de persen te laten rollen

[blockquote text=”Een onderneming zonder drukwerk is zoals een printer zonder papier: zielig.” show_quote_icon=”yes” author=”” text_color=”#000000″ background_color=”#ffffff” quote_icon_color=”#33ffcc”]

Een onderneming zonder drukwerk is zoals een printer zonder papier: zielig. Elke ondernemer krijgt te maken met drukwerk: visitekaartjes om te netwerken, briefpapier om klanten te informeren, maar ook flyers, affiches en folders om producten en diensten aan de man te brengen. Maar wat is de meest efficiënte manier om dit drukwerk aan te kopen? Hoe haal je het onderste uit de kan? Wij zetten 5 tips voor jou op een rijtje.

Tip 1: Denk na over de hoeveelheid

Hoe lager de oplage, hoe hoger de stukprijs. Kleine hoeveelheden zijn vaak duurder. Wanneer de oplage wordt opgevoerd, kan je een interessantere prijs per stuk bekomen. Dit heeft onder andere te maken met de opstartkosten van een printopdracht. Denk daarom goed na of je het drukwerk slechts eenmalig of meermaals wilt gebruiken. Bij drukwerk in een grote oplage is het belangrijk om te kijken of er geen datum op staat die naar verloop van tijd niet meer van toepassing is. Denk hierbij aan een bepaalde datum of bijvoorbeeld adres- of bankgegevens. Wanneer er bijvoorbeeld een verhuizing naar een kantoorruimte op til is, zul je hier bij het drukken van visitekaartjes rekening mee moeten houden.

Tip 2: Vergelijk prijzen

Vraag een offerte aan bij meerdere drukkers. Zo krijg je een beter idee over wat de mogelijkheden zijn en wat het drukwerk kan kosten. Drukkerijen die het minder druk hebben, kunnen hun werk ook vaak goedkoper aanbieden.

Tip 3: Kies het juiste papier

Ook het soort papier beïnvloedt de kosten. Lichter papier is vaak goedkoper, maar dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van het drukwerk. Interessant om te weten: lichter papier maakt de verzending minder duur. Vraag papierstalen op bij jouw drukker of spring even binnen voor advies.

Tip 4: Standaardafmetingen of een specialleke?

Moet jouw drukwerk in de kijker springen of opgaan in de menigte? Bij drukwerk zoals briefpapier en visitekaartjes worden vaak standaardafmetingen aangehouden. Wanneer je hiervan afwijkt, moet je rekening houden met hogere tarieven. Creatief zijn is zeker leuk, maar als je briefpapier bijvoorbeeld niet meer in een enveloppe past, schiet die actie aan z’n doel voorbij. Weeg de voordelen af tegen de nadelen.

Tip 5: Plaats je bestelling op tijd

De gewenste levertijd heeft ook invloed op de prijs van het drukwerk. Is jouw deadline zeer kort, dan zal de drukker voorrang moeten geven aan jouw opdracht. En daar hangt natuurlijk een hoger prijskaartje aan vast. Plan je drukwerk dus goed in om jezelf extra kosten en onnodige stress te besparen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

x

Daddy Kate in de pers

Lees meer